Back to top

Túl életen és halálon

Túl életen és halálon
2002. június

Egy XXI. századi történet az érzelmek viharairól a szerelemről, szülő-gyermek kapcsolatról, romantikáról, egy fiatal, 22 éves lány öngyilkossági kísérletén keresztül boldogságának felismeréséhez.
"- Mi lesz veletek akkor, ha történetesen Klára terhes lesz? A szó mélyen meglepte Tihamért, hisz mindig úgy volt a gondolatvilágban, hogy egy eljövendő élet érkezése, az várás, várni kell, és ezért is nevezik várandóságnak és nem tehernek. Teher akkor, hogyha úgy érkezik egy új élet, hogy az emberek nem várják, nincsenek rá felkészülve, vagy pedig szándékukban sincs, hogy azt az új életet elfogadják. Hallotta a nő hangját, ahogy az folytatta halk, nyugodtnak tűnő beszédét, és szemét még mindig az asztalra szegezi.
- Mi lesz veletek akkor, hogyha Klára más állapotba kerül, hogy fogja folytatni az iskolát, miből fogtok megélni? Látom, ragaszkodtok egymáshoz, és ez jó. Látom, szereted a lányomat, ennek nagyon örülök. De miből fogod eltartani, hogy fogtok együtt élni, hol fogtok lakni? Most egy albérletben laktok, ami biztos, hogy gyönyörű, hisz ismerem a lányomat, szépérzéke nagyon fejlett. Biztos, hogy jól be tudja rendezni a lakást. De mi sem élünk örökké, mi sem tudjuk folyamatosan biztosítani nektek azt az anyagi létet, ami a megfelelő lenne ahhoz, hogy egy családot összetarts, felnevelj, és így biztos megélhetési forrás legyen számotokra. Bármikor történhet velünk valami, hisz mi sem élünk örökké."